Сьогодні представляю вашій увазі рецепт кабачкового пирога на кефірі. Кабачки є універсальним продуктом, так як багато страв готуються на їх основі. Смачний пиріг з кабачків також не виняток! Готується пиріг швидко і просто з доступних продуктів. Цей рецепт підходить і для початківців господарок, і для досвідчених кулінарів. Поповніть свої кулінарні нотатки ніжним пирогом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Кефір – 200 мл
- Борошно пшеничне – 7 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кріп – 20 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кабачковий пиріг на кефірі? Для приготування пирога знадобиться кефір кімнатної температури. Або заздалегідь дістаньте кисломолочний продукт з холодильника, або злегка розігрійте його до теплого стану в мікрохвильовій печі.
В глибоку ємність вливаємо кефір, вбиваємо яйце і додаємо сіль. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів.
Все розмішуємо до однорідності за допомогою міксера або звичайного віночка.
Додаємо рослинне масло і сметану і знову все перемішуємо.
Змішуємо пшеничне борошно і розпушувач, потім просіваємо суху суміш і додаємо її в робочу ємність до решти інгредієнтів.
Всі компоненти перемішуємо, домагаючись однорідного тесту, по консистенції нагадує густу сметану.
Кабачок промиваємо і натираємо на тертці. Якщо овоч не молодий, то краще видалити шкірку і насіння.
Кріп також промиваємо і подрібнюємо.
Підготовлені кабачок і кріп перекладаємо в робочу ємність.
Все перемішуємо. Тісто для пирога готово.
Підготуємо форму для випічки – її необхідно застелити пергаментом.
Далі викладаємо в неї готове тісто.
Відправляємо тісто в розігріту духовку на 30 хвилин. Пиріг повинен придбай рум’яний відтінок.
Остуджуємо готовий кабачковий пиріг, дістаємо його з форми, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
Пиріг з кабачків в духовці Пироги Страви з кабачків Торт з кабачків