Кабачковий пиріг в мультиварці готується досить легко і просто, а виходить неймовірно смачним. Охолоджений пиріг виходить в рази смачніше, ніж в гарячому стані. Краще всього готувати пиріг з вечора, щоб забезпечити себе прекрасним сніданком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 400 гр.
- Сир – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачковий пиріг в мультиварці, твердий сир натріть на крупній тертці.
Кабачок добре промийте в прохолодній воді. Дайте йому обсохнути. Молодий кабачок не потрібно чистити від шкірки і насіння. Великі плоди кабачка очистіть від шкіри і насіння. Натріть на дрібній тертці. Соковитий кабачок відіжміть руками, щоб зайва рідина скла.
Зелень ретельно промийте під проточною водою і обсушити. Дрібно нарубаєте гострим ножем.
Сметану викладіть в глибоку ємність, додайте харчову соду і перемішайте. Сода загаситься кислотою сметани.
Розбийте курячі яйця, добре перемішайте.
Пшеничне борошно просійте в іншу ємність і поступово введіть до рідких інгредієнтів. Добре перемішайте.
Додайте натертий сир і кабачок, подрібнену зелень і посоліть.
Ретельно перемішайте тісто.
Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинного масла.
Акуратно викладіть тісто і рівномірно розподіліть по всій поверхні за допомогою силіконової лопатки.
Закрийте кришку приладу. На панелі мультиварки виберете режим «Випічка», встановіть час приготування: 50 хвилин. Після звукового сигналу залиште пиріг в режимі «Підігрів» ще на 20 хвилин.
Вимкніть прилад та залиште кабачковий пиріг в мультиварці, не відкриваючи кришку, ще на 20 хвилин. Акуратно перемістіть пиріг на блюдо.
Прикрасьте свіжою зеленню.
Готовий пиріг подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Кабачки в мультиварці Кабачки з сиром Пиріг з кабачків Пироги Торт з кабачків