Сьогодні ми приготуємо овочі, запечені на грилі – це буде відмінним доповненням до шашлику. Великої кількості часу для їх приготування не потрібно, а результат перевершить ваші очікування. Завдяки маринаду, в якому маринуються овочі, вони виходять соковиті, в міру солоні, з легким часниковим ароматом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Баклажан – 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 – 4 шт.
- Перець чорний мелений – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Масло оливкова – 100 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати кабачки і баклажани на грилі? Кабачок промиваємо, відрізуємо плодоніжки й нарізаємо кільцями товщиною близько 1 сантиметра.
Баклажан промиваємо, відрізуємо плодоніжки, нарізаємо його кільцями близько 1 сантиметра і засипаємо сіллю. Залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вийшла вся гіркота, а самі поки підготуємо інші овочі.
Помідори миємо й ріжемо на половинки.
Перець промиваємо, розрізаємо навпіл і чистимо від насіння.
Баклажани промиваємо в проточній воді.
Готуємо маринад: часник чистимо, промиваємо і пропускаємо через прес. У невеликій піалі змішуємо часник, оливкова олія і сіль. Добре перемішуємо.
В одну ємність складаємо всі овочі і поливаємо їх маринадом. Добре перемішуємо, щоб всі овочі були в маринаді і залишаємо маринуватися на 1-1,5 години.
Після того, як овочі добре промариновались, викладаємо їх на решітку і обсмажуємо з обох сторін. Необхідно добре стежити за овочами, так як овочі мають різне час приготування: одні можуть бути ще сирими, а інші підгоряти. Не варто відлучатися від сітки з овочами. Постійно перевертаючи овочі, ми рівномірно готуємо їх з усіх сторін. Готові овочі знімаємо з решітки на тарілку і подаємо як гарнір до м’яса. Приємного апетиту!
Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани і помідори на мангалі Баклажани на мангалі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі