Тушковані кабачки – корисне блюдо, а якщо вони приготовані в духовці – це корисно подвійно. Спробуйте приготувати цей легкий варіант страви з кабачка, тим самим урізноманітнивши буденне меню. Таке низькокалорійне блюдо відмінно підійде і для сніданку, і для вечірнього прийому їжі.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Кабачки – 0.5 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 30 гр.
  • Кріп – 10 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тушкованих кабачків в духовці? Включаємо на прогрів духовку, встановивши температуру 180 градусів.

Кабачок промиваємо, потім нарізаємо невеликими кружечками. Якщо кабачок молодий, то не обов’язково знімати з нього шкірку.

Викладаємо підготовлений кабачок у форму для запікання. Зверху злегка присипаємо сіллю і меленим перцем.

Томат ретельно промиваємо, потім нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо їх поверх кабачка.

Кріп також промиваємо, обсушуємо і викладаємо невеликі гілочки поверх томату. За бажанням свіжий кріп можна подрібнити ножем.

Твердий сир нарізаємо пластинками і розподіляємо їх поверх решти інгредієнтів.

Закриваємо форму з овочами кришкою і ставимо в гарячу духовку тушкуватися на 15 хвилин.

Через деякий час тушковані кабачки готові! Саме час пригощатися соковитим, апетитним і смачним блюдом.

Приємного вам апетиту!

Гарнір з кабачків Дієтичне кабачки в духовці Кабачки з помідорами в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків