Тушковані кабачки – корисне блюдо, а якщо вони приготовані в духовці – це корисно подвійно. Спробуйте приготувати цей легкий варіант страви з кабачка, тим самим урізноманітнивши буденне меню. Таке низькокалорійне блюдо відмінно підійде і для сніданку, і для вечірнього прийому їжі.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Кабачки – 0.5 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сир Пармезан – 30 гр.
- Кріп – 10 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тушкованих кабачків в духовці? Включаємо на прогрів духовку, встановивши температуру 180 градусів.
Кабачок промиваємо, потім нарізаємо невеликими кружечками. Якщо кабачок молодий, то не обов’язково знімати з нього шкірку.
Викладаємо підготовлений кабачок у форму для запікання. Зверху злегка присипаємо сіллю і меленим перцем.
Томат ретельно промиваємо, потім нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо їх поверх кабачка.
Кріп також промиваємо, обсушуємо і викладаємо невеликі гілочки поверх томату. За бажанням свіжий кріп можна подрібнити ножем.
Твердий сир нарізаємо пластинками і розподіляємо їх поверх решти інгредієнтів.
Закриваємо форму з овочами кришкою і ставимо в гарячу духовку тушкуватися на 15 хвилин.
Через деякий час тушковані кабачки готові! Саме час пригощатися соковитим, апетитним і смачним блюдом.
Приємного вам апетиту!
Гарнір з кабачків Дієтичне кабачки в духовці Кабачки з помідорами в духовці ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків