Любителям кабачків рекомендую приготувати корисне і смачне блюдо – кабачки в духовці з часником і майонезом. Кабачки виходять соковитими і ароматними з приємною ніжною скоринкою. Таке блюдо – частий гість на нашому столі. Процес приготування простий, кабачки можна приготувати, коли гості вже на порозі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за бажанням
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування кабачків в духовці з часником і майонезом смачний! Підготуйте необхідні продукти для приготування закуски з кабачків з часником і майонезом. Кабачки ретельно вимийте і дайте обсохнути.
Обріжте кінчики у кабачків і очистіть шкірку за допомогою овочечистки. У молодих кабачків я шкірку не зчищаю.
Підготовлені кабачки наріжте кружечками.
Підготовлену форму для запікання або на деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть нарізані кабачки.
Часник очистіть від лушпиння.
Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки.
Очищену моркву натріть на крупній тертці і покладіть в невелику ємність.
Часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці і відправте до моркви.
Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, заправити майонезом і ретельно перемішайте овочеву масу.
Рівномірно розподіліть заправлену моркву з кабачків.
Деко для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин. Може знадобитися і менше часу, дивіться по своїй духовці.
Після закінчення часу перевірте готовність страви, проткнувши кабачок виделкою. Молоді кабачки готуються швидко. Вийміть деко з духовки.
Готову страву перекладіть на тарілку і подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню. Я іноді люблю присипати невеликою кількістю дрібно натертого сиру, поки кабачки ще гарячі.
Приємного апетиту!
Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з майонезом і часником Страви з кабачків