Любителям кабачків рекомендую приготувати корисне і смачне блюдо – кабачки в духовці з часником і майонезом. Кабачки виходять соковитими і ароматними з приємною ніжною скоринкою. Таке блюдо – частий гість на нашому столі. Процес приготування простий, кабачки можна приготувати, коли гості вже на порозі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за бажанням
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування кабачків в духовці з часником і майонезом смачний! Підготуйте необхідні продукти для приготування закуски з кабачків з часником і майонезом. Кабачки ретельно вимийте і дайте обсохнути.

Обріжте кінчики у кабачків і очистіть шкірку за допомогою овочечистки. У молодих кабачків я шкірку не зчищаю.

Підготовлені кабачки наріжте кружечками.

Підготовлену форму для запікання або на деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть нарізані кабачки.

Часник очистіть від лушпиння.

Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки.

Очищену моркву натріть на крупній тертці і покладіть в невелику ємність.

Часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці і відправте до моркви.

Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, заправити майонезом і ретельно перемішайте овочеву масу.

Рівномірно розподіліть заправлену моркву з кабачків.

Деко для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин. Може знадобитися і менше часу, дивіться по своїй духовці.

Після закінчення часу перевірте готовність страви, проткнувши кабачок виделкою. Молоді кабачки готуються швидко. Вийміть деко з духовки.

Готову страву перекладіть на тарілку і подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасьте дрібно нарізаною свіжою зеленню. Я іноді люблю присипати невеликою кількістю дрібно натертого сиру, поки кабачки ще гарячі.

Приємного апетиту!

Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з майонезом і часником Страви з кабачків