Молоденькі кабачки з начинкою з м’ясного фаршу з рисом, запечені в духовці під соусом з томатів і сметани, виходять соковитими і ніжними, тануть у роті. Це швидке і невибаглива в приготуванні блюдо, яким можна радувати родину хоч кожен день.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Рис білий – 70 гр.
- Помідори свіжі – 600 гр.
- Сметана 10% – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Зелень – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати кабачки в духовці з фаршем і помідорами, зваріть до готовності рис. Кабачки вимити, порізати кожен з них уздовж навпіл.
Ложкою або овочечисткою витягнути середину, вийдуть половинки у формі човників.
Форму для випічки змастити соняшниковою олією. Викласти туди половинки кабачків.
Окремо викласти в миску зварений рис, фарш, дрібно нарізану чисту зелень, яйце, посолити і поперчити.
Все добре перемішати. Начинка для човників готова.
Розкласти начинку по половинкам кабачків.
Томати помити, обсушити і порізати на кубики, видаливши щільну білу частину.
Покласти в миску помідори, трохи нашаткованої зелені, сіль і сметану. Перемішати соус.
Залити цим соусом підготовлені кабачки у формі.
Поставити блюдо в нагріту до 180 градусів духовку.
Запікати кабачки з фаршем і помідорами 35-40 хв
Подавати до столу, приправивши свіжою зеленню, можна змастити 1-2 ст. л. сметани.
Приємного апетиту!
Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки на вечерю Кабачки на кожен день Рис з кабачками