Швидкий спосіб приготувати щось смачне з овочів – зробити блюдо, схоже на запіканку. Запечені таким способом овочі по-іншому називаються «рататуй». Запіканка виходить ніжною і соковитою, з приємним ароматом і красивою скоринкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 600 гр.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 5 ст. л.
  • Сметана – 40 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати кабачки в духовці зі сметаною і помідорами легко! Кабачки, помідори і болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть. Обріжте кінчики у кабачків і очистіть шкірку за допомогою овочечистки. Очищений кабачок нарізати кружечками. Я кабачки ніколи не очищаю.

Помідори також наріжте кружечками товщиною в 1 сантиметр.

Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте тонкими кільцями. Для краси і розмаїття фарб візьміть болгарський перець різного кольору.

Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Овочі викладіть по черзі вертикально, повністю заповнивши форму.

Рівномірно розподіліть сметану з овочів з допомогою силіконової лопатки або пензлика. Твердий сир натріть на дрібній тертці і присипте їм овочі.

В глибоку миску налийте молоко, розбийте курячі яйця, додайте чорний мелений перець і посоліть. Ретельно перемішайте з допомогою віночка або збийте виделкою. Зверху покрийте приготовленою заливкою.

Форму для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин. Готову страву подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром і помідорами в духовці Кабачки з яйцем