Швидкий спосіб приготувати щось смачне з овочів – зробити блюдо, схоже на запіканку. Запечені таким способом овочі по-іншому називаються «рататуй». Запіканка виходить ніжною і соковитою, з приємним ароматом і красивою скоринкою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 600 гр.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Сир Пармезан – 60 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 5 ст. л.
- Сметана – 40 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати кабачки в духовці зі сметаною і помідорами легко! Кабачки, помідори і болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть. Обріжте кінчики у кабачків і очистіть шкірку за допомогою овочечистки. Очищений кабачок нарізати кружечками. Я кабачки ніколи не очищаю.
Помідори також наріжте кружечками товщиною в 1 сантиметр.
Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте тонкими кільцями. Для краси і розмаїття фарб візьміть болгарський перець різного кольору.
Підготовлену форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Овочі викладіть по черзі вертикально, повністю заповнивши форму.
Рівномірно розподіліть сметану з овочів з допомогою силіконової лопатки або пензлика. Твердий сир натріть на дрібній тертці і присипте їм овочі.
В глибоку миску налийте молоко, розбийте курячі яйця, додайте чорний мелений перець і посоліть. Ретельно перемішайте з допомогою віночка або збийте виделкою. Зверху покрийте приготовленою заливкою.
Форму для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин. Готову страву подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром і помідорами в духовці Кабачки з яйцем