Запечена в духовці качка дуже популярна в період різдвяних і новорічних свят. Існує величезна кількість рецептів на будь-який смак – знайти підходящий не так-то просто. Рекомендуємо порівняно простий рецепт запікання птиці з використанням меду і соєвого соусу. Це поєднання забезпечить гарну рум’яну скоринку і трохи солодкуватий смак м’яса – класика. В якості начинки беремо традиційні яблука.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 – 2,5 кг
  • Мед – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Яблука – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати качку з медом і соєвим соусом в духовці? Тушку качки готуємо для маринування. Її потрібно зачистити від забруднень, видалити залишки пір’я, обпалити в разі необхідності. Також краще вирізати ділянки з жиром в області куприка і шиї. Потім промиваємо тушку в проточній воді і обсушуємо паперовими рушниками. Перші фаланги крил краще зрізати, щоб вони не підгоряли при запіканні.

Готуємо маринад. У миску кладемо розігрітий до рідкого стану мед, додаємо соєвий соус, лимонний сік і добре розмішуємо до однорідності. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес і додаємо в миску до медово-соєвої суміші. Далі вливаємо олію без запаху, всипаємо мелений чорний перець і сіль за смаком. Збовтуємо всі разом.

Підготовлену обсушену тушку рясно змащуємо зсередини і зовні отриманим маринадом. Поміщаємо птицю в харчовій пакет, щільно зав’язуємо і кладемо в холодильник для маринування на сім-вісім годин. Періодично можна перевертати пакет для рівномірного розподілу маринаду по м’ясу.

Після закінчення часу маринування дістаємо тушку з пакета. Яблука промиваємо, обсушуємо і ріжемо на частини. Насіннєві коробочки видаляємо. Черевце птиці наповнюємо яблуками і заколюємо потім шкіру зубочистками, щоб начинка не випадала. Укладаємо тушку на деко з ґратами. Протираємо поверхню птиці, щоб зняти шматочки часнику – інакше буде пригорати. У деко наливаємо півсклянки гарячої води. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів і ставимо деко з качкою на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом двох-двох з половиною годин. Кожні півгодини відкриваємо духовку і поливаємо поверхню тушки соком з дека.

Готову качку дістаємо з духовки, акуратно перекладаємо з решітки на сервірувальне блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді з картоплею, печеними яблуками, скибочками апельсина.

Приємного апетиту!

Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в рукаві в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з яблуками в духовці Качка з яблуками в рукаві в духовці Качка цілком з хрусткою скоринкою в духовці