Маринад з додаванням меду відмінно підходить для качиного м’яса. Він додає легку солодкість і пом’якшує волокна. Для пікантності і аромату додаємо також свіжий тертий імбир, часник і апельсиновий сік. База маринаду: соєвий соус. З таким супроводом качині шматочки виходять дуже соковитими, м’якими і ароматними. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 – 1,5 кг
  • Мед – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Імбир – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати качку шматочками з медом в духовці просто! Готуємо маринад. У миску покласти соєвий соус. Апельсин промиваємо гарячою водою, щоб виділилося більше соку. Розрізаємо цитрус навпіл і вичавлюємо сік. Вливаємо його в миску до соєвого соусу. Мед разогревам в мікрохвильовці до рідкого стану і виливаємо в миску слідом за апельсиновим соком. Змішуємо всі разом.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес.

З кореня імбиру зрізаємо верхню шкірку і натираємо серцевину на дрібній тертці. Кашки з часнику і імбиру додаємо до соєво-медової суміші. Додаємо за смаком чорний мелений перець і сіль, добре перемішуємо.

Тушку качки ретельно очищаємо, миємо й ріжемо по суглобам на невеликі порційні шматки. Зайвий жир краще зрізати.

Шматки птиці складаємо в миску і заливаємо приготовленим маринадом. Руками перемішуємо і змащуємо кожен шматок ароматною рідиною. Закриваємо миску з шматками качки кришкою або затягуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на чотири-п’ять годин для маринування. В ідеалі – на ніч.

Після завершення маринування шматки качки укладаємо у форму для запікання. Затягуємо форму фольгою блискучою стороною вниз. Краї щільно притискаємо. Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Запікаємо протягом півтора годин. Після закінчення зазначеного часу знімаємо фольгу і підрум’янюємо шматочки качки ще п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Готову страву дістаємо з духовки. Подаємо качку на стіл в гарячому вигляді. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре і салат зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з апельсинами в духовці Качка з апельсинами в фользі в духовці Рецепти на Новий рік