Яскраве блюдо для домашнього вечері – шматочки качки, запечені з овочами в духовці. Підходить і для святкового столу. Ситне частування порадує ароматом і ніжним смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Розмарин – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Соус теріякі – 100 мл
  • Масло оливкове – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування качки шматочками з овочами в духовці. Промиваємо качку під водою, після розрізаємо тушку на невеликі шматочки. Жир відрізаємо.

Обмазуємо кожен шматок в соусі теріякі. Викладаємо продукт у форму для випікання, обмащений оливковою олією. Готуємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

На середні шматочки нарізаємо картоплю, моркву і цибулю. Кладемо овочі на шматочки качки. Посипаємо блюдо сіллю, додаємо гілочки розмарину і лавровий лист.

Закриваємо форму з вмістом фольгою. Ставимо страву в духовку ще на одну годину.

Апетитна качка з овочами готова! Розкладайте соковите м’ясо з гарніром по тарілках і подавайте до столу.

Качка в духовці Качка в духовці шматочками Качка з картоплею в духовці Рецепти на Новий рік