Яскраве блюдо для домашнього вечері – шматочки качки, запечені з овочами в духовці. Підходить і для святкового столу. Ситне частування порадує ароматом і ніжним смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Лавровий лист – 1 шт.
- Розмарин – за смаком
- Сіль – за смаком
- Соус теріякі – 100 мл
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування качки шматочками з овочами в духовці. Промиваємо качку під водою, після розрізаємо тушку на невеликі шматочки. Жир відрізаємо.
Обмазуємо кожен шматок в соусі теріякі. Викладаємо продукт у форму для випікання, обмащений оливковою олією. Готуємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
На середні шматочки нарізаємо картоплю, моркву і цибулю. Кладемо овочі на шматочки качки. Посипаємо блюдо сіллю, додаємо гілочки розмарину і лавровий лист.
Закриваємо форму з вмістом фольгою. Ставимо страву в духовку ще на одну годину.
Апетитна качка з овочами готова! Розкладайте соковите м’ясо з гарніром по тарілках і подавайте до столу.
Качка в духовці Качка в духовці шматочками Качка з картоплею в духовці Рецепти на Новий рік