Пропонуємо нескладний рецепт качки з рисом в духовці. Птицю ріжемо шматочками і маринуємо разом з овочами. Рис окремо доводимо до напівготовності. Кладемо все разом в рукав для запікання і відправляємо в духовку на годину. Соковиті шматочки качки і ароматний рис готові! Інгредієнтів – мінімум трудовитрат – небагато, а результат порадує насиченим смаком і незвичайним виглядом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – 0.25 ч. л.
- Базилік сушений – 0.5 ч. л.
- Суміш перців – 0.5 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Сметана – 0.5 склянки
- Рис білий – 1,5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати качку шматочками з рисом в духовці? Тушку качки миємо, обсушуємо і ріжемо на невеликі порційні шматочки.
Шкіру можна зняти – так страва буде менш жирним. Надлишок жиру також краще зрізати.
Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі півкільця.
Моркву очищаємо від шкірки, миємо, обсушуємо і нарізаємо на брусочки.
В об’ємну миску кладемо вказану кількість сметани.
Додаємо в неї прянощі: червоний мелений перець, суміш перців, сушений базилік, гранульований часник і сіль за смаком. Ретельно перемішуємо, щоб вийшов однорідний соус.
Кладемо в нього підготовлені шматочки качки, перемішуємо, щоб соус покрив всі поверхні птиці. Потім закладаємо брусочки моркви і півкільця цибулі, ще раз перемішуємо. Залишаємо на годину-дві для маринування.
Поки качка маринується, рис промиваємо до прозорої води, кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і доводимо до кипіння. Варимо крупу до напівготовності протягом п’ятнадцяти хвилин. Рис повинен залишитися злегка твердим. Відкидаємо крупу на друшляк, даємо відвару стекти.
В рукав для запікання викладаємо рис, вирівнюємо. На ньому розкладаємо шматочки качки і овочів. Вливаємо чверть склянки води. Щільно зав’язуємо рукав в обох сторін і викладаємо на деко.
Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 градусів. Деко з рукавом відправляємо в духовку. Запікаємо одну годину.
Готову страву дістаємо з духовки. Рукав розрізаємо зверху і перекладаємо з нього рис з качкою на сервірувальне блюдо. Подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в рукаві в духовці Качка в рукаві шматочками в духовці Качка з рисом в духовці Рецепти на Новий рік