Запекти в духовці гусака з гречкою просто, але тим не менш дуже смачно, особливо для ситного обіду в колі своєї родини. Запікаємо в рукаві, в результаті чого м’ясо гусака буде соковитим, м’яким і буде добре поєднується за смаком з гречкою. Добавки попросять навіть ті, хто гречку не любить. Пам’ятайте, що час запікання залежить від того, який у вас гусак: домашній або магазинний. Домашнього гусака потрібно запікати довше, не збільшуючи температури.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Гусак – 3 – 3.5 кг
  • Гречка – 2 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 3 склянки
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Гусака для запікання очистіть від залишків пера, зріжте зайвий жир і добре промийте. Змішайте 2 столові ложки крупної солі і половину чайної ложки чорного перцю. Цією сумішшю добре натріть тушку і всередині, і зовні. Потім тушку перекладіть в пакет і помістіть на 6-7 годин в холодильник для маринування.

Гречку промийте гарячою водою і відваріть до напівготовності в підсоленій воді у співвідношенні крупи і води 1:1,5.

Почистіть моркву і цибулю. Моркву подрібнити на крупній тертці, цибулю наріжте на кубики, гусячий жир наріжте на шматочки. На розтопленому жирі обсмажте цибулю і моркву, перекладіть засмажку до гречці і перемішайте.

Підготовлену тушку гусака нафаршируйте гречаної начинкою. Стінки черевця зашийте або скріпіть зубочистками. Ножем проколіть шкіру гусака в декількох місцях, щоб стік жир при запіканні. Гусака помістіть в рукав і закріпіть кінці рукава кліпсами. Випікайте гусака в духовці, розігрітій до 180°С протягом 3 годин.

За 30-40 хвилин до закінчення готування рукав обережно розріжте. Тушку змастіть сумішшю майонезу з гірчицею і продовжуйте запікати гусака до рум’яної хрусткої скоринки. Запеченого гусака з гречкою перекладіть на велике блюдо, декоруйте по своєму смаку і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в майонезі в духовці Гусак в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік