Соковита, ароматна качка з смачним картоплею і апетитною скоринкою! Справжній кулінарний шедевр, який заслуговуємо святкового столу. Гості будуть в захваті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати качку цілком з картоплею в фользі в духовці легко! Качку промиваємо, чистимо від зайвого жиру і відрізаємо крила і гузку.
Змішуємо соєвий соус, мед, чорний мелений перець і сіль.
Натираємо тушку качки, приготованим соусом, добре просочуючи її зовні і всередині.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками.
Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо квадратиками.
Апельсин ріжемо кружальцями і ділимо їх на половинки.
Змішуємо картоплю і цибулю, приправляємо перцем і солимо за смаком.
Нашинкуем качку картоплею з цибулею, а також покладемо всередину шматочки апельсина і зашиємо тушку.
Загортаємо качку в фольгу і ставимо в духовку на 80 хв. при 200 градусах. За кілька хвилин до готовності розкриємо фольгу, щоб верх добре зарум’яниться і утворилася золотава скоринка.
Приємного апетиту!
Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка в соєвому соусі в духовці Качка з апельсинами в фользі в духовці Качка з апельсинами і медом в духовці Качка у фользі в духовці