Знаменита качка по-пекінськи з апельсинами в духовці – блюдо, яке підкорить вас з першого шматочка. Це безпрограшний варіант для будь-якого торжества і сімейного вечері. Так як качине м’ясо дуже жирне, рекомендуємо на гарнір приготувати рис на пару або овочевий салат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Апельсин – шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Рожеве солодке вино або Біле солодке вино Червоне солодке вино – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати качку по-пекінськи з апельсинами в духовці. У миску видавіть сік одного апельсина і лимона. Додайте соняшникову олію, сіль і спеції. Тушку качки натріть всередині і зовні отриманим маринадом і відправте в холодильник на годину.

Апельсини наріжте на невеликі часточки і нафаршируйте ними качку. В залежності від розміру вам знадобиться 1-2 фрукта.

Скріпіть черевце зубочистками.

Прогрійте духовку до 180 градусів, качку помістіть в пакет для запікання. Готуйте качку 2 години.

Натріть на тертці цедру одного апельсина і видавіть з нього сік. Змішайте цедру, сік, вино і мед. Суміш поставте на середній вогонь і варіть до стану густого сиропу, потім процідіть.

Вийміть качку з духовки, запечені апельсини вийміть з неї і помістіть поруч на блюдо. Полийте гарячим сиропом, прикрасьте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка в рукаві в духовці Качка цілком в рукаві в духовці