Запечена цілком у духовці рум’яна і дуже смачна качка завжди прикрасить будь-який святковий стіл. Зараз її запікають у рукаві, що робить м’ясо цієї птиці дуже ароматним і соковитим. Качку нафаршируємо айвою і яблуком, а можна і однією айвою, адже фрукти добре поєднуються з м’ясом цієї жирної птиці. У цьому рецепті птицю маринуємо в яблучно-медовому соусі протягом 4 годин, а краще замаринувати на ніч.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Айва – 2 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Для маринаду: –
- Яблучний сік – 0.5 л.
- Мед – 1 ст. л.
- Червоне сухе вино – 100 мл
Процес приготування:
Як приготувати качку з айвою в рукаві в духовці? Спочатку підготуйте тушку качки для запікання. Обдайте їх окропом і пінцетом видалити залишки пера. Відріжте фаланги крил і зайвий жир. Потім тушку добре промити і насухо витріть паперовим рушником.
В окремому посуді змішайте спеції для птиці з сіллю і чорним перцем.
До цієї сухої суміші налийте яблучний сік, додайте мед і сухе червоне вино.
Потім ці інгредієнти добре перемішайте.
Айву і яблука, або одну айву, промийте і наріжте на невеликі шматочки.
Тушку качки всередині посипте сіллю і перцем і помістіть в черевце шматочки айви. Стінки черевця скріплювати не треба.
Потім качку помістіть в рукав для запікання і перелийте до неї підготовлений маринад. Кінці рукава щільно закріпіть кліпсами. Залиште качку в пакеті на 4 години для маринування. Після закінчення цього часу запечіть птицю в духовці, розігрітій до 180°С протягом 2,5 години. Через одну годину запікання пакет розріжте. Потім ще через одну годину тушку переверніть спинкою догори, щоб птах покрилася рум’яною скоринкою зі всіх сторін. Качка в рукаві з айвою готова. Блюдо можете подавати до святкового столу.
Смачного!