Царське десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Це смачне блюдо можна подавати і в будень, і в свято, а запікання качки у фользі створить ефект м’яса, приготованого в російської печі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Чорнослив (без кісточок) – 100 – 150 гр.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Яблучний сік – 200 мл
- Коньяк – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати качку з чорносливом у фользі в духовці легко! Качку ретельно промойте всередині і зовні, обітріть паперовими рушниками. Натріть тушку сумішшю солі і перцю, загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник для маринування на ніч.
Чорнослив промийте гарячою водою і просушіть. Яблучний сік змішайте з коньяком.
Качку нафаршируйте чорносливом, влийте четверту частину суміші соку і коньяку, краї черевця зашийте товстими нитками.
Поверхня качки змастіть сумішшю яблучного соку і коньяку, загорнути у фольгу і помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів.
Запікайте качку півтори години, потім розгорніть фольгу змастіть ще раз качку яблучним соком і коньяків і продовжуйте запікати 30-40 хвилин. Видаліть нитки і подавайте качку на стіл.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка з чорносливом в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у духовці Качка цілком у фользі в духовці Рецепти на Новий рік