Царське десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Це смачне блюдо можна подавати і в будень, і в свято, а запікання качки у фользі створить ефект м’яса, приготованого в російської печі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Чорнослив (без кісточок) – 100 – 150 гр.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Яблучний сік – 200 мл
  • Коньяк – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати качку з чорносливом у фользі в духовці легко! Качку ретельно промойте всередині і зовні, обітріть паперовими рушниками. Натріть тушку сумішшю солі і перцю, загорнути в харчову плівку і помістіть в холодильник для маринування на ніч.

Чорнослив промийте гарячою водою і просушіть. Яблучний сік змішайте з коньяком.

Качку нафаршируйте чорносливом, влийте четверту частину суміші соку і коньяку, краї черевця зашийте товстими нитками.

Поверхня качки змастіть сумішшю яблучного соку і коньяку, загорнути у фольгу і помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів.

Запікайте качку півтори години, потім розгорніть фольгу змастіть ще раз качку яблучним соком і коньяків і продовжуйте запікати 30-40 хвилин. Видаліть нитки і подавайте качку на стіл.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка з чорносливом в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у духовці Качка цілком у фользі в духовці Рецепти на Новий рік