Дуже смачне блюдо, яке нескладно приготувати вдома. Результат вас точно порадує. Качка виходить неймовірно м’якою, соковитою, ароматною. М’ясо м’яке і апетитне! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати качку з картоплею і грибами в духовці? Часник пропускаємо через прес.
В невеликій ємності змішуємо олію, соєвий соус, сіль, чорний мелений перець і подрібнений часник.
Качку чистимо від жиру, промиваємо і натираємо зовні і всередині, приготованим соусом.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо невеликими кубиками.
Також підготуємо гриби і обсмажимо їх на рослинній олії разом з цибулею 10-15 хв. до м’якого стану.
Картоплю чистимо і нарізаємо квадратиками.
Змішуємо картоплю і цибулю з грибами, солимо і приправляємо за смаком.
Тепер наповнимо качку приготовленої начинкою і зашиємо, а також скріпити зубочистками.
Кладемо її в рукав для запікання і ставимо в духову піч запікати при 180 градусах на 2 години.
Смачного!