Апетитна качка в соусі з рисом, приготовлена в духовці у фользі, виходить соковитою і апетитною. М’яке, ніжне м’ясо і апетитний гарнір стануть прекрасним прикрас святкового столу. Гості будуть в захваті!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Качка домашня – 1 кг
  • Рис білий – 0.5 склянки
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соєвий соус – 2 ч. л.
  • Бальзамічний соус – 2 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати качку з рисом у фользі в духовці? Часник пропускаємо через прес.

Приготуємо соус для качки. Для цього змішуємо соєвий і бальзамічний соус, додаємо сіль, часник, чорний мелений перець і розмарин.

Качку промиваємо і чистимо, після цього натираємо її приготованим соусом зовні і всередині. Залишаємо її в такому вигляді на півгодини просочитися.

Моркву чистимо і промиваємо. Натираємо її з допомогою великої терки.

Цибулю також чистимо від луски і дрібно режим на шматочки.

Обсмажуємо цибулю і моркву до м’якого стану на рослинному маслі.

Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді 10 хв.

Рис змішуємо з цибулею і морквою.

Змащуємо деко олією. Кладемо качку і рис з овочами на фольгу і загортаємо. Запікаємо 2 години, за 30 хв. до готовності відкриваємо фольгу, щоб з’явилася рум’яна кірочка.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка у фользі в духовці Качка цілком у духовці