Качка з яблуками і картоплею в рукаві в духовці – дуже поширений варіант запікання. І неспроста, адже це дуже смачно. Щоб полегшити працю на кухні, для запікання використовуємо рукав – духовку після приготування відмивати не доведеться. Така качка може бути як розкішним сімейним обідом, так і чудовим святковим частуванням. Найголовніше – правильно обробити тушку і замаринувати її. Далі ви будете спостерігати, як птах рум’яниться в духовці і перетворюється в апетитне блюдо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 кг
  • Картопля – 800 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яблука – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Італійські трави – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати качку з яблуками і картоплею в рукаві в духовці легко! Тушку качки ретельно миємо під проточною водою. Якщо на шкірі залишилися «пеньки» від пір’я, смалимо їх над полум’ям, після чого знову промиваємо. Ділянки з жиром в області куприка і шиї вирізаємо – це допоможе позбутися специфічного запаху і знизити жирність готового страви. Обсушуємо качку зсередини і зовні паперовими рушниками.

Обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем і добре натираємо.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.

Змащуємо тушку отриманої кашкою, намагаючись не пропустити жодної ділянки.

Далі натираємо качку гірчицею.

Після цього поміщаємо качку відповідного розміру ємність, затягуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник для маринування. Бажано, щоб тушка маринувалася не менше шести годин. Якщо є можливість, краще залишити качку для маринування на добу.

Коли качка промаринується, переходимо до її начинці. Яблука для цього вибираємо кислі або солодко-кислі. Промиваємо їх, обсушуємо і ріжемо на чотири частини. Видаляємо насіннєві коробочки.

Отриманими шматочками начиняємо черевце качки. Краї шкіри, прикривають черевце, стягаємо і заколюємо зубочистками або зшиваємо щільними нитками.

Переходимо до підготовки картоплі. Очищаємо його від шкірки, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на невеликі шматочки.

Так само чинимо і з морквою.

Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння і ріжемо на тонкі півкільця.

Складаємо всі нарізані овочі в широку миску, посипаємо сіллю і прованськими травами і добре перемішуємо.

Вливаємо олію і ще раз перемішуємо.

Викладаємо підготовлені овочі в рукав для запікання. Поверх кладемо начинену тушку качки. Щільно зав’язуємо обидва краю рукава.

По центру робимо тонким прокол для виходу пари.

Поміщаємо качку з картоплею в рукаві на деко і ставимо його в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо протягом двох годин. Якщо кірочка на поверхні до кінця запікання недостатньо зарум’янилася, рукав можна розрізати, розкрити і в такому вигляді дати підрум’янитися птиці ще п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Готову качку дістаємо з духовки, акуратно звільняємо від рукави і поміщаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді разом з картоплею.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в рукаві в духовці Качка з яблуками в духовці Качка з яблуками в рукаві в духовці Качка цілком у духовці