Для урочистого сімейного вечері можна приготувати апетитну качку з рисом і яблуками. М’ясо птиці вийде м’яким і соковитим, а гарнір ароматним і в міру пікантним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Качка домашня – 1 шт.
  • Рис білий – 1 ст.
  • Яблука – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати качка з яблуками і рисом у фользі в духовці легко! Промиваємо тушку птиці і натираємо її сумішшю з солі і спецій. Можна використовувати мелені перець, паприку або куркуму.

Склянку рису відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Яблука ріжемо на невеликі кубики. Кісточки з фрукта витягуємо.

Змішуємо відварений рис з яблуком. Можна в масу додати трохи спецій. Начиняємо заготівлею качку.

Загортаємо фарширований продукт у фольгу. Кладемо на блюдо деко і випікаємо його 2 години при температурі 200 градусів.

За 30 хвилин до готовності фольгу можна розкрити. Після випікання перекладаємо продукт на тарілку.

Поділяємо качку на невеликі частини і подаємо до столу разом з гарніром з рису. Приємного апетиту!

Качка з рисом в духовці Качка з яблуками у фользі в духовці Качка цілком у духовці Качка цілком у фользі в духовці