Апетитна, соковита качка, з рум’яною скоринкою в медово-гірчичному соусі. Нашаткована яблуками вона набуває особливий смак і аромат. Справжній делікатес!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Качка домашня – 2 кг
- Яблука (зелені) – 2,5 шт.
- Розмарин – 3 гілки
- Часник – 2 головки
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Коріандр – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати качку з яблуками в медово-гірчичному соусі в духовці? Качку промиваємо, відрізаємо крила і вирізаємо гузку.
Часник чистимо і дрібно кришимо.
Змішуємо мед, соєвий соус, коріандр, суміш перців, сіль, гірчицю і часник.
Ретельно натираємо качку зовні і всередині, приготовленою сумішшю, і залишаємо насититися на 30 хв.
В цей час поріжемо яблука на часточки і виріжемо серцевину.
Нашинкуем качку з яблуками і покладемо гілочки розмарину. Зашиваємо тушку і скріплюємо зубочистками.
Відправляємо в рукав для запікання і ставимо в розігріту духовку на 80 хв. при 200 градусах.
За 20 хв. до готовності відкриваємо рукав і даємо качці зарум’янитися.
Смачного!