Якщо у вас в холодильнику не виявилося яєць – не біда. Без них теж можна приготувати капкейки без яєць із звичайного набору продуктів, який є на кухні в кожної господині. Тісто для капкейків замішується за лічені хвилини, випікаються вони не більше 20 хвилин. Вже через годину у вас на столі будуть красуватися ніжні та ароматні капкейки з медовим ароматом.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Вода кип’ячена (тепла) – 250 мл
- Борошно пшеничне – 160 – 180 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Мед – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування капкейків без яєць? У глибокій мисці з’єднуємо теплу воду, мед, цукор і сіль, рослинне масло. Все перемішуємо до розчинення меду.
В чисту суху миску просіваємо борошно, додаємо соду і з’єднуємо інгредієнти віночком.
суху суміш додаємо рідкі інгредієнти і за допомогою віночка замішуємо негусте однорідне тісто без грудочок. За бажанням на цьому етапі в тісто можна додати сухофрукти.
Формочки для випічки капкейків змащувати немає необхідності, так як ми використовуємо силіконові. Заповнюємо їх тістом на 2/3 і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готовність капкейків перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити з капкейка сухий.
Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, потім виймаємо з формочок і викладаємо на блюдо.
Капкейки посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл. Приємного чаювання.
Капкейки Кекси без вершкового масла Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі Медові кекси