Капкейки червоний оксамит з начинкою всередині – це краще пропозицію, якщо Вам необхідно приготувати десерт, який повинен справити враження. Так, це трохи трудомістким і потребує достатньої кількості часу і ваших старань, зате результат буде просто приголомшливим! Повітряні капкейки з пухкої текстурою всередині, вареної карамеллю і вершковим кремом-чіз – це чудове поєднання смаків і кольорів, яке не залишить байдужим жодного гостя!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 170 гр.
- Сода харчова – 4 гр.
- Розпушувач тіста – 4 гр.
- Кефір – 120 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Какао-порошок – 10 гр.
- Харчовий барвник – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Масло рослинне – 70 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Для карамелі: –
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 65 гр.
- Вершки – 140 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему-чіз: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Сир вершковий – 300 гр.
Процес приготування:
Як приготувати капкейки червоний оксамит з начинкою всередині? Для приготування капкейків нам знадобитися розм’якшене вершкове масло. Для цього необхідно дістати його з холодильника за 3-5 годин до початку приготування. Викладаємо його в чашу міксера, додаємо половину норми цукру і збиваємо дочиста.
Після того, як маса побіліла, додаємо другу половину цукру і вводимо яйця по одному, кожен раз вимішуючи масу близько 1-1,5 хвилин.
Не перестаючи збивати, в тісто тонкою цівкою вводимо рослинне масло, після чого збиваємо тісто на високій швидкості до утворення однорідної гладкої маси.
В невелику ємність наливаємо кефір, додаємо лимонний сік і барвник. Добре перемішуємо інгредієнти, щоб барвник повністю розчинився. Якщо ви використовуєте гелевий барвник – його можна додавати в тісто, кількість барвника визначайте за кольором тесту – він повинен бути насичено червоний, так як в процесі випічки колір трохи тьмяніє.
Отриману червону масу вводимо в тісто і добре вимішуємо. Зараз можна орієнтуватися на колір тесту. Якщо бажаєте отримати більш інтенсивний – можна додати ще барвник. Але переборщувати не варто, так як занадто велика кількість барвника може дати тісту гірчинку.
В окремій мисці з’єднуємо сухі інгредієнти. Просіваємо борошно, додаємо какао, ванільний цукор, соду і розпушувач.
Перемішуємо і відправляємо в чашу міксера, на зниженій швидкості вимішуємо протягом 3-4 хвилин до отримання однорідної гладкої консистенції тіста без грудочок.
В силіконову або металеву форму укладаємо паперові вкладиші і наповнюємо їх тістом на 2/3, не більше. У процесі випічки капкейки піднімуться. Ставимо капкейки в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 20 хвилин.
Готовність капкейків перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Проколюємо їй капкейк в центрі, якщо вона виходить суха – капкейки готові. Виймаємо їх з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на 5-10 хвилин. Після чого дістаємо їх з форми і даємо охолонути до кімнатної температури.
Для приготування карамелі ми насипаємо цукор у каструлю або сотейник з товстим дном і ставимо на середній вогонь. Цукор повинен знизу розтанути, до цього моменту помішувати його не можна.
Як тільки ви побачите, що знизу він підтанув, почекайте ще 1-2 хвилини і почніть його активно перемішувати силіконової лопаткою. Дуже важливо не помішувати цукор металевими предметами, інакше він почне кристалізуватися.
Як тільки цукор потемнів – додаємо в нього вершкове масло кімнатної температури і перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція.
В останню чергу в карамель вводимо вершки, їх необхідно розігріти в мікрохвильовій печі, щоб вони були гарячими, але не кипіли. Перемішуємо карамель до однорідної консистенції і знімаємо з вогню. Якщо карамель вийшла з грудочками – необхідно процідити її через сито.
Карамель викладаємо в миску і даємо їй охолонути, після чого додаємо щіпку солі і ще раз добре перемішуємо.
Охолоджену карамель викладаємо в кондитерський мішок. За допомогою спеціальної насадки або ножа в середині капкейків робимо отвори і наповнюємо їх карамеллю.
Для приготування крему в чашу міксера викладаємо вершкове масло кімнатної температури, додаємо цукрову пудру і розтоплений білий шоколад.
Збиваємо до утворення однорідної пишної маси, потім додаємо вершковий сир і збиваємо ще 2-3 хвилини. Довго вершковий сир збивати немає необхідності, він і так має ніжну текстуру, а перебивши його, може відокремитися сироватка і крем расслоиться.
Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і робимо кремові шапочки від капкейків. Прикрашаємо на ваш смак: готовими шоколадними цукерками, посипкою, свіжими ягодами або невеликою кількістю бісквіта.
Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси в духовці Лимонний кекс класичний Шоколадні кекси в духовці Шоколадні мафіни з какао Шоколадні мафіни класичні