Капкейки з шоколадною начинкою – це ласощі, від якого в захваті всі, як діти, так і дорослі. Якщо ви хочете порадувати своїх домочадців, обов’язково приготуйте їм такий десерт. Рецепт дуже простий, а смак просто приголомшливий!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки 20% або Вершки 10% – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Ванілін – 0.5 гр.
  • Борошно – 120 гр.
  • Для крему: –
  • Сир вершковий – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Для начинки: –
  • Шоколад – 100 гр.
  • Вершки 20% або Вершки 10% – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування капкейків з шоколадною начинкою? Для тіста просіваємо борошно і з’єднуємо її з розпушувачем і ваніліном.

Яйце змішуємо з цукром, вершками і топленим вершковим маслом збиваємо продукти міксером в густу масу.

Поступово додаємо борошно і розмішуємо.

Шоколад ламаємо на шматочки, змішуємо з вершками і на повільному вогні з’єднуємо в однорідну масу.

Для крему з’єднуємо м’яке вершкове масло і вершковий сир. Збиваємо міксером у пишну масу.

Формочки для капкейків промазуємо вершковим маслом і заповнюємо 1 ст. л. тіста, потім клаем 1 ч. л. шоколадної начинки і знову 1 ст. л. тіста. Випікаємо капкейки 20-25 хв. в нагрітій духовці при температурі 200 градусів.

Виймаємо капкейки, даємо їм трохи охолонути і з допомогою кондитерського мішка прикрашаємо вершковим кремом верхівку. В кінці посипаємо верх кремом.

Приємного апетиту!

Вологі шоколадні кекси Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Шоколадний кекс без молока Шоколадні капкейки