Нарізана капуста змішується з морквою, часником і чорним перцем. Потім все залити маринадом з води, солі, цукру, олії, оцту, гвоздики, перцю і лаврового листа. Закуска розкладається по банкам і зберігається в холодильнику.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Вода – 1 л
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Лавровий лист – 3 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Перець запашний – 15 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту гарячим розсолом з морквою, оцтом і олією? Капусту добре промиваємо під проточною водою, знімаємо верхні листи і дрібно шаткуємо її. Перекладаємо все в емальовану ємність.
Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці або дрібно нарізаємо соломкою і додаємо до капусти.
Часник також натираємо на тертці або тиснемо його. Відправляємо до інших овочів і додаємо чорний мелений перець за смаком.
В глибоку каструлю наливаємо питну воду і додаємо до неї цукровий пісок, сіль, рослинне масло, оцет, лавровий лист, запашний перець горошком і гвоздику. Перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, після чого варимо ще 2-3 хвилини.
Заливаємо гарячим маринадом капусту з морквою і ретельно все перемішуємо.
Розкладаємо отриману закуску по банкам і ставимо його в холодильник на кілька годин, щоб все добре добре просочилося.
Перед подачею розкладаємо в порційні тарілки і подаємо до столу як гарнір до основного блюда або закуски. Приємного апетиту!
Гостра маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою і часником Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником Маринована капуста з оцтом, часником і олією