Експрес-варіант приготування хрусткої капусти з солодким болгарським перцем – знахідка для господині, адже така капуста готова вже на наступний день. На відміну від квашення, час скорочується, а результат від цього не страждає – закуска виходить дуже насиченою, і овочі цілком встигають просочитися маринадом.


Інгредієнти: на 0.9 л.

  • Капуста білокачанна – 600 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 50 гр.
  • Масло рослинне – 40 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 – 3 ч. л.
  • Вода – 70 мл

Процес приготування:

Як приготувати мариновану капусту з болгарським перцем гарячим розсолом? Капусту ретельно промиваємо під струменем води і знімаємо верхні «втомлені» листи.

Дрібно шаткуємо з допомогою ножа або тремо на тертці, чим дрібніше, тим краще. Всі перекладаємо в глибоку велику ємність, для зручності при перемішуванні.

Додаємо сіль та цукровий пісок до капусти, і руками все, перемішуючи, трохи розминаємо» овоч для м’якості.

Моркву натираємо на середній тертці або вручну нарізаємо невеликими брусочками.

Болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо все насіння і подрібнюємо на тонкі смужки, які поділяємо ще на дві частини. Рекомендується вибирати яскраві плоди для більш цікавого зовнішнього вигляду закуски.

Все заливаємо овочі злегка остигнув окропом, оцтом і сіллю з цукром. Все добре перемішуємо і пробуємо, при необхідності додаючи більше підсолоджувача або солі.

Весь вміст тари закриваємо кришкою або тарілкою і зверху встановлюємо гніт.

Всю конструкцію прибираємо в холодильну камеру і наполягаємо близько 8-10 годин. Приємного апетиту!

Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом