Із звичних і буденних овочів можна досить швидко приготувати красиву і ароматну закуску до гарячих м’ясних страв, та й не тільки. Капуста і овочі дуже тонко нарізати, заливаються гарячим маринадом і через 12 годин подаються до столу. У вас вийде своєрідна і дуже смачна альтернатива овочевого салату.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 60 мл
- Масло рослинне – 125 мл
- Вода – 125 мл
Процес приготування:
Готувати мариновану капусту з буряком, часником і оцтом швидкого приготування легко! Качан капусти звільняється від зовнішніх листя, які часто мляві або пошкоджені. Потім видаляється качан і товсті підстави листя. Тонкі капустяні листи шинкують гострим ножем на соломку. Це зручно робити за допомогою спеціальної терки або кухонного комбайна.
Моркву і буряк очищаються овочечисткою, промиваються і подрібнюються на корейській тертці або нарізати тонкою соломкою, як і капуста.
Вся овочева соломка кладеться в глибоку миску і добре перемішується, щоб вийшла єдина кольорова композиція.
Зубки часнику очищаються від лушпиння і ножем шинкують також тонкою соломкою. Якщо немає терпіння на цю нарізку, часник можна подрібнити через часникодавку. Подрібнений часник додається до овочевої нарізці і перемішується з іншими овочами.
З вказаного в рецепті кількості масла, води, солі і цукру вариться маринад. Овочі заливаються киплячим маринадом, потім перемішуються ложкою і залишають на 15 хвилин для охолодження. Потім до остившім овочів наливається яблучний оцет, так як в гарячому маринаді він швидко випаровується і втрачає свій пікантний смак.
Салат накривається плоскою тарілкою або кришкою, щоб всі овочі були покриті маринадом, 4 години витримується при домашньої температурі і потім на 8 годин ставиться в холодильник для повного маринування. Після закінчення цього часу подається салат до столу.
Смачного!