Нашаткована капуста заливається оцтом і маринадом з води, рослинного масла, солі і цукру. Потім до неї додається моркву, болгарський перець, часник, лавровий лист і запашний перець. Все перемішується і маринується 12 годин. Виходить смачна і корисна закуска.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 склянки
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати класичну Капусту Провансаль швидкого приготування? Для цього наливаємо в каструлю або сотейник воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо туди сіль, цукровий пісок, олію і варимо протягом 5 хвилин.
В цей час ретельно промиваємо під проточною водою всі овочі і обсушуємо їх на паперовому рушнику. З капусти, знімаємо верхні листки, вирізаємо качан і дрібно шаткуємо. Перекладаємо її в глибоку миску, додаємо оцет і заливаємо її гарячим маринадом. Трохи перемішуємо і відставляємо в сторону.
Моркву очистити, дрібно нарізаємо і відправляємо до капусти.
З болгарського перцю видаляємо насіння і нарізаємо його невеликими шматочками. Відправляємо його в миску з іншими овочами, подрібненим часником, лавровим листом і запашним перцем горошком. Все добре перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 12 годин. Далі можна розкласти капусту по скляним банкам і відправити на зберігання в холодильник.
Даємо їй промаринуватися ще пару годин, після чого подаємо капусту провансаль до столу в якості закуски або салату до основної страви.
Приємного апетиту!
Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з маслом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою та олією Маринована капуста з олією і оцтом Маринована капуста з оцтом Солодка маринована капуста