Для приготування соковитих рум’яних карасів у фользі на мангалі знадобиться жирна сметана, лимон, кріп запашний і вершкове масло. Вже по перерахуванню інгредієнтів можна зрозуміти, що приготовлена рибка буде володіти вершково-пікантним смаком і насиченим ароматом. Це відмінне блюдо для пікніка у великій компанії.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Карась – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 0.5 склянки
- Лимон – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло оливкове – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати карася у фользі на мангалі? Рибу чистимо від луски, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Плавці, зябра видаляємо. Отримані тушки добре промиваємо проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками зсередини і зовні. Обидві сторони кожної тушки надрізаємо в декількох місцях, як на фото.
Кріп миємо. Обсушуємо і крупно рубаємо ножем. Лимон промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками.
Тушки карасів обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Руками розтираємо спеції по поверхні і внутрішньої порожнини риб. Всередину покласти рубаний кріп, часточку лимона і трохи вершкового масла. Змащуємо поверхню жирною сметаною, в надрізи вставляємо шматочки лимона.
Для кожного карася відрізаємо шматок фольги, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Загортаємо кожного карася. Покласти рибу у фользі на решітку і відправляємо на мангал з тліючим вугіллям.
Готуємо карасів орієнтовно за сім-десять хвилин з кожної сторони, не забуваючи перевертати рибу для рівномірного пропікання. Залежно від величини тушок і інтенсивності спека час запікання може бути трохи більше або менше. Готових карасів знімаємо з решітки, і перекладаємо на блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді в фользі.
Приємного апетиту!
Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Риба у фользі на мангалі Страви з риби