Пропонуємо простий і швидкий спосіб замаринувати карася для приготування на мангалі. Використовуємо майонез і спеції. Це може бути ваша улюблена суміш прянощів або просто універсальні спеції для риби. Карасі буквально за двадцять-тридцять хвилин вбирають аромат і пікантність маринаду і їх вже можна відправляти на мангал для запікання.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Карась – 1,5 кг
- Сіль – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Майонез – 150 – 200 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати карася в маринаді на решітці на мангалі просто! З карасів зчищають луску, розрізаємо поздовжньо черевце і виймаємо серединку. Зябра, хвости і плавники видаляємо. Оброблені тушки ретельно промиваємо прохолодною проточною водою, після чого зайвої вологи даємо стекти.
В окремій ємності готуємо маринад. Збиваємо до однорідності майонез, лимонний сік, а також сіль і суміш спецій для риби за смаком.
До тушкам карасів викладаємо приготовлену суміш і руками розподіляємо її по всій рибі. Залишаємо карасів промаринуватися на двадцять-тридцять хвилин.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Укладаємо промаринованную рибу на змащену рослинним маслом ґрати і поміщаємо на мангал. Готуємо орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин в цілому. Періодично перевертаємо рибу для рівномірного зарум’янювання.
Готових рум’яних карасів обережно знімаємо з грат, намагаючись зберегти цілісність скоринки, і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо в гарячому вигляді з зеленню і свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Маринад для риби на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби