Пропонуємо простий і швидкий спосіб замаринувати карася для приготування на мангалі. Використовуємо майонез і спеції. Це може бути ваша улюблена суміш прянощів або просто універсальні спеції для риби. Карасі буквально за двадцять-тридцять хвилин вбирають аромат і пікантність маринаду і їх вже можна відправляти на мангал для запікання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Карась – 1,5 кг
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для риби – на смак
  • Майонез – 150 – 200 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати карася в маринаді на решітці на мангалі просто! З карасів зчищають луску, розрізаємо поздовжньо черевце і виймаємо серединку. Зябра, хвости і плавники видаляємо. Оброблені тушки ретельно промиваємо прохолодною проточною водою, після чого зайвої вологи даємо стекти.

В окремій ємності готуємо маринад. Збиваємо до однорідності майонез, лимонний сік, а також сіль і суміш спецій для риби за смаком.

До тушкам карасів викладаємо приготовлену суміш і руками розподіляємо її по всій рибі. Залишаємо карасів промаринуватися на двадцять-тридцять хвилин.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Укладаємо промаринованную рибу на змащену рослинним маслом ґрати і поміщаємо на мангал. Готуємо орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин в цілому. Періодично перевертаємо рибу для рівномірного зарум’янювання.

Готових рум’яних карасів обережно знімаємо з грат, намагаючись зберегти цілісність скоринки, і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Подаємо в гарячому вигляді з зеленню і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Маринад для риби на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби