З великим бажанням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом Карбонара з беконом, шинкою і вершками, яку готую на всі сімейні свята. Апетитне блюдо виходить надзвичайно смачною і миттєво зникає зі столу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вершки – 200 мл
  • Шинка – 100 гр.
  • Бекон – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 300 гр.
  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати карбонару з беконом, шинкою і вершками? У каструлю налийте холодну воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, добре посоліть, викладіть відміряну кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці. Після чого спагетті злийте через друшляк або сито.

Часник очистіть від лушпиння і промийте. Бекон наріжте тонкими скибочками. Бекон можна використовувати будь – сирої, сирокопчений або копчено-варений. Шинку наріжте дрібним кубиком.

Глибоку сковороду розігрійте на невеликому вогні. Налийте трохи оливкової олії. Викладіть очищений часник і злегка обсмажте його.

Після чого викладіть подрібнений бекон, шинку. Постійно помішуючи, обсмажте до рум’яної скоринки.

Викладіть в сковороду спагетті і ретельно перемішайте.

Вершки з’єднайте з курячими жовтками і перемішайте до однорідної консистенції віночком. Влийте тонкою цівкою в сковороду, постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Посоліть і поперчіть.

Твердий сир натріть на дрібній тертці і присипте зверху страву. Ретельно перемішайте. Ароматну Карбонару з беконом, шинкою і вершками подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Паста карбонара з беконом і вершками Паста карбонара з беконом, вершками та сиром Паста карбонара з шинкою і вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична Спагеті карбонара з вершками і беконом