Картоплю в якості гарніру завжди актуальне, чекаємо і любимо. Способів його приготування – не злічити. Пропонуємо простий і не витратний за часом рецепт картоплі, запеченої часточками з часником і майонезом в духовці. Ніжна м’яка серцевина і ласа золотиста кірочка на поверхні – такий гарнір прикрасить будь-яку страву!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування картоплі часточками в духовці з часником і майонезом? З картоплі видаляємо шкірку, після чого ретельно промиваємо бульби від забруднень.

Обсушуємо картопля паперовим рушником. Бажано, щоб усі картоплини були однакового розміру – часточки вийдуть однаковими по товщині і пропечуться рівномірно.

Кожну картоплину розрізаємо вздовж на дві половинки. А їх у свою чергу ріжемо ще на дві частини. З одного коренеплоду отримуємо чотири часточки.

Кладемо нарізану картоплю в широку миску. Часник очищаємо від лушпиння, зубки пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо до картоплі.

Додаємо майонез і сіль за смаком.

Руками перемішуємо всі разом і намагаємося рівномірно розподілити соус, часник і сіль по кожній часточці картоплі.

Деко застеляємо силіконовим килимком або злегка промасленим пергаментом. Як варіант – кладемо лист фольги.

Змащуємо поверхню олією.

Розкладаємо деку підготовлені часточки картоплі.

Посипаємо сушеної зеленню кропу для аромату.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 220 градусів у режимі конвекції. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками в майонезі на середній рівень і запікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин. До кінця часу запікання картопля повинна стати м’яким і покритися рум’яною скоринкою.

Готову картоплю виймаємо з духовки і відразу перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Смачного!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою