Пропонуємо смачний рецепт картоплі, запеченої часточками в духовці. Рекомендуємо використовувати молода картопля – його навіть можна не очищати від ніжної шкірки. Попередньо замаринуем сирі часточки в спеціях і оливковій олії і тільки потім вже будемо запікати в духовці. Смак картоплі виходить насиченим, багатим. Тертий сир в кінці приготування – важлива «родзинка». Він додає вершкові нотки часточок і забезпечує скоринку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Часник сушений – 1 – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати картоплю дольками в духовці з часником і сиром? Готуємо картоплю. Якщо це молоді бульби, то ретельно миємо їх у проточній воді з м’якою щіткою, після чого не очищаємо і відразу обсушуємо від води. Якщо бульби з жорсткою шкіркою, то її, звичайно, зрізаємо, потім картоплю миємо й обсушуємо. Нарізаємо кожну картоплину на більш-менш однакові за розміром скибочки.

Поміщаємо часточки в об’ємну миску. Додаємо сушений часник, паприку, сіль і чорний мелений перець за смаком. Вливаємо олію. Ретельно перемішуємо всі разом: прянощі олія повинні рівномірно розподілитися по всім кусочкам. Картоплю залишаємо в отриманому маринаді на тридцять-сорок хвилин. За цей час пару раз перемішуємо часточки, щоб маринувалися рівномірно.

Деко застеляємо силіконовим килимком або злегка промасленим пергаментом. Як варіант – кладемо лист фольги. Розкладаємо деку підготовлені часточки картоплі так, щоб вони розміщувалися окремо і не стосувалися один одного – в цьому випадку скоринка буде рум’янитися з усіх боків. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 200 градусів. Відправляємо в неї деко з картопляними часточками на середній рівень і запікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин.

До кінця часу запікання картопля повинна стати м’яким і покритися рум’яною скоринкою. Сир натираємо на дрібній тертці. Деко з картоплею дістаємо з духовки. Посипаємо сирної стружкою кожну часточку і повертаємо лист назад в духовку на десять хвилин. Сир має розплавитися і злегка зарум’яниться.

Готову картоплю виймаємо з духовки і відразу перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді як гарнір або самостійної закуски.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля часточками в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою