Картопля на мангалі на шампурах – відмінний варіант закуски і під час відпочинку на природі. Для того, щоб блюдо вийшло максимально смачним рекомендуємо використовувати або молода картопля, або старий, в якому міститься мінімальна кількість крохмалю. Завдяки низькому вмісту крохмалю, картопля буде надійно триматися на шампурах, а це забезпечить рівномірне запікання.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 1 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Бекон або Сало свиняче – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати картоплю на мангалі на шампурах. Для початку необхідно ретельно вимити картоплю за допомогою губки, викласти на паперовий рушник для того, щоб видалити зайву рідину з поверхні картоплі. Картоплю очистити від шкірки не потрібно. Наступний крок – нарізаємо картоплю кружечком, товщина якого приблизно 5 сантиметрів. Якщо ви використовуєте сало або бекон), то його також нарізами, але більш тонкими скибочками на 1-2 сантиметри. Нанизуємо шматочки картоплі на шампури, чергуючи їх з шматочками сала чи бекону. Вміст кожного шампура загортаємо у фольгу. Це робиться для того, щоб картопля вийшов більш ніжним і ароматним.
Відправляємо на шампури вогонь на 25 хвилин.
Через 25 хвилин знімаємо з картоплі фольгу і знову відправляємо на вогонь. Обсмажуємо картоплю протягом п’яти хвилин до утворення золотистої хрусткої скоринки.
Наш шашлик готовий. Рекомендуємо подавати в гарячому вигляді з овочами і зеленню.
Картопля Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі