Сьогодні ми приготуємо приголомшливе блюдо – запіканку з лісовими грибами.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 5 шт.
- Гриби – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сир Пармезан – 400 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Вершки 20% – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування картопляної запіканки з грибами. Картопля добре промиваємо під проточною водою, необхідно трохи потерти його губкою, кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо в мундирі до готовності. Зливаємо воду, викладаємо картоплю на тарілку і даємо охолонути. Остиглий картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо кружечками завтовшки 6-8 мм
Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо невеликими тонкими скибочками.
Лісові гриби попередньо відварюємо майже до готовності. Нарізаємо на невеликі шматочки.
200 грам сиру нарізаємо скибочками, вони підуть в середину запіканки. Інший сир натираємо на крупній тертці.
Цибулю викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо гриби. Обсмажуємо все в протягом 7-8 хвилин помішуючи.
В глибоку миску розбиваємо яйця, перемішуємо їх за допомогою вилки, додаємо вершки, сіль, перець і трави на ваш смак.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, першим шаром викладаємо половину картоплі, солимо і перчимо.
Далі викладаємо обсмажені гриби з цибулею і зверху викладаємо скибочки сиру.
Залишився картоплю кладемо останнім шаром, заливаємо все яєчно-вершковою сумішшю зі спеціями і зверху посипаємо сиром. Ставимо запікатися в духовку при 180 градусах на 25-30 хвилин.
Готову запіканку дістаємо з духовки, розрізаємо на порційні шматочки, посипаємо зеленню і подаємо зі сметаною або улюбленим соусом. Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і грибами в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці