Для приготування даного соління підійдуть плоди середнього розміру, стиглі з яскраво-зеленою шкіркою. Кавуни солятся цілком в нехитрому маринаді, що не вимагає багато часу і роботи, однак, тішити така закуска буде довго!


Інгредієнти: на 60 л.

  • Кавун – 10 – 12 шт.
  • Живці смородини чорної – 12 – 14 шт.
  • Гілка вишні з листами – 12 – 14 шт.
  • Сіль – 500 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати кавуни в бочці цілком на зиму? Заздалегідь готуємо ємність (в моєму випадку це пластикова бочка на 60 літрів): миємо і обдаємо окропом. Плоди слід брати середні, дзвінкі, вони краще піддаються засолюванні. Їх також ретельно промиваємо.

Половину гілок смородини і вишні укладаємо на дно бочки, формуючи «подушечку», а наверх, максимально щільно один до одного, укладаємо наші кавуни, намагаючись залишати якомога менше порожнього простору.

Наверх бочки заповненої плодами щільно викладаємо другу частину гілок, заповнюючи порожнечі між верхніми кавунами. Саме вони додадуть закуски неповторний смак і аромат.

Підготуємо розсіл: на десятилітрове відро нам знадобиться півкілограма солі. Ретельно перемішуємо і заливаємо бочку до країв, щоб всі плоди і гілки були покриті водою.

Після цього бочку закриваємо кришкою і прибираємо в темне місце (підвал, погріб) на 2-3 місяці. Приємного апетиту!

Кавун в банках без оцту на зиму Кавун на зиму в банках