Кекси відносяться до простий і смачної випічки, їх люблять і діти, і дорослі. У цьому рецепті тісто замішується на кефірі, що робить випічку вологою і пористої. Для різноманітності смаку додамо в тісто родзинки і горіхи. Цей десерт, приготований в мультиварці, порадує вас і смаком, і симпатичним виглядом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 300 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Борошно – 280 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Родзинки – 30 гр.
- Горіхи – 30 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати кекс на кефірі з родзинками в мультиварці, в окремий посуд насипте вказане в рецепті кількість просіяної на сито борошна, цукру і розпушувач. Пам’ятайте: щоб кекс вийшов вдалим, важливо правильно відміряти кількість всіх інгредієнтів. Ці сухі продукти ложкою добре перемішайте.
В інший посуд для замішування тіста розбийте курячі яйця, налийте до них рослинне масло і віночком переміщуйте.
Потім до яєць налийте кефір кімнатної температури і вінчиком ще раз все перемішайте до однорідного стану.
Потім до цієї рідкої основі тесту порційно насипте борошняну суміш і вже лопаткою і рухами знизу вгору замісіть тісто. Воно повинно бути густе і липке.
Потім в тісто покладіть заздалегідь замочений ізюм і подрібнені горіхи. Тісто перемішайте ще раз, щоб родзинки і горіхи розподілилися рівномірно.
Мультічашу намажте вершковим маслом і на дно покладіть гурток з паперу для випічки, що допоможе перевернути кекс на іншу сторону.
Замішане тісто перекладіть в чашу і вирівняйте його поверхню лопаткою. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Випічка» на час за замовчуванням, або «Мультиповар» на 125°С на 1 годину.
Після сигналу про завершення програми кекс обережно і з допомогою тарілки переверніть на інший бік, зніміть папір. Продовжіть випічка кексу на тій же програмі ще протягом 20 хвилин.
По закінченні часу випічки відкрийте кришку мультиварки і залиште кекс в чаші на 15-20 хвилин на режимі «Підігрів».
Спечений в мультиварці кекс на кефірі з родзинками перекладіть на блюдо, декоруйте по своєму смаку і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!