Цей рецепт кексу дуже простий і універсальний. Він підійде для будь-якого типу хлібопічки. Єдиний момент, який слід враховувати – послідовність завантаження сухих і рідких компонентів. У різних моделей вона може відрізнятися. Тому обов’язково дотримуйтесь інструкції для вашої хлібопічки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 80 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Ізюм – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кексу на молоці у хлібопічці? Родзинки замочити в гарячій воді на 5-10 хвилин, потім промити і висушити.
Беремо відерце хлібопічки. Вбиваємо в нього яйця, вливаємо молоко і викладаємо шматочки м’якого масла.
Всипаємо сухі інгредієнти: сіль, дріжджі, сахари просіяне борошно. Вибираємо режим готування «Солодкий хліб» і відповідний вага кексу – 750 гр. Скоринку вибираємо середньої насиченості.
Після того, як тісто буде замішано (хлібопічка дасть сигнал), додаємо до нього родзинки. Закриваємо кришку і чекаємо, коли кекс буде готовий.
Після сигналу про готовність дістаємо кекс, даємо йому трохи охолонути. За бажанням його можна прикрасити глазур’ю, або присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками Кекси з родзинками в хлібопічці Кекси з родзинками на молоці Кекси з сухофруктами