Перед вами рецепт ароматної і апетитного страви – кекс в хлібопічка LG. Домашня випічка – це часом складний процес з безліччю тонкощів. Але цей досить простий рецепт дозволить порадувати себе м’якою, ароматною і дуже апетитним кексом без зайвих клопотів. Допоможе в цьому домашня хлібопічка.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 190 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Масло вершкове – 95 гр.
- Сіль – 1 гр.
- Коньяк – 15 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Сода харчова – 3 гр.
- Цукрова пудра – 20 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кексу в хлібопічка LG? Викладаємо підтале при кімнатній температурі масло в миску. Воно має по консистенції нагадувати сметану.
До олії додаємо цукор.
Дерев’яною лопаткою ретельно перемішуємо інгредієнти.
Яйця до суміші слід додавати поетапно: спочатку вводяться жовтки. Перемішуємо до однорідності.
Далі до суміші додаємо білки, і також ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Продовжуючи перемішувати масу, додаємо сіль.
На даному етапі можна додати ром або коньяк.
Потім додаємо родзинки.
Змішавши борошно з негашеним содою, висипаємо її в тісто.
Замішуємо тісто.
Змащуємо чашу хлібопічки вершковим маслом. Можна також додати на дно чаші трохи борошна, щоб кекс не прилип. Виливаємо тісто.
В хлібопічці встановлюємо режим «кекс» на 1 годину.
Перед тим, як виймати готовий кекс з хлібопічки, потрібно дати йому повністю охолонути. Остиглий кекс виймаємо з чаші, посипаємо його цукровою пудрою.
Наш кекс готовий, приємного апетиту!
Кекс з родзинками класичний Кекси без молока Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками Пісні кекси Пшеничний хліб в хлібопічці