Перед вами рецепт ароматної і апетитного страви – кекс в хлібопічка LG. Домашня випічка – це часом складний процес з безліччю тонкощів. Але цей досить простий рецепт дозволить порадувати себе м’якою, ароматною і дуже апетитним кексом без зайвих клопотів. Допоможе в цьому домашня хлібопічка.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 190 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Масло вершкове – 95 гр.
  • Сіль – 1 гр.
  • Коньяк – 15 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
  • Сода харчова – 3 гр.
  • Цукрова пудра – 20 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кексу в хлібопічка LG? Викладаємо підтале при кімнатній температурі масло в миску. Воно має по консистенції нагадувати сметану.

До олії додаємо цукор.

Дерев’яною лопаткою ретельно перемішуємо інгредієнти.

Яйця до суміші слід додавати поетапно: спочатку вводяться жовтки. Перемішуємо до однорідності.

Далі до суміші додаємо білки, і також ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Продовжуючи перемішувати масу, додаємо сіль.

На даному етапі можна додати ром або коньяк.

Потім додаємо родзинки.

Змішавши борошно з негашеним содою, висипаємо її в тісто.

Замішуємо тісто.

Змащуємо чашу хлібопічки вершковим маслом. Можна також додати на дно чаші трохи борошна, щоб кекс не прилип. Виливаємо тісто.

В хлібопічці встановлюємо режим «кекс» на 1 годину.

Перед тим, як виймати готовий кекс з хлібопічки, потрібно дати йому повністю охолонути. Остиглий кекс виймаємо з чаші, посипаємо його цукровою пудрою.

Наш кекс готовий, приємного апетиту!

Кекс з родзинками класичний Кекси без молока Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками Пісні кекси Пшеничний хліб в хлібопічці