На основі простого рецепту класичних шоколадних мафінів ви швидко приготуєте та інші різновиди цієї випічки. Згідно класиці, для тіста змішуються окремо яйця з маслом і молоком, борошно з цукром і какао. Потім ці суміші з’єднуються разом і перемішуються тільки вручну, без допомоги віночка або міксера. Тісто відсаджують у формочки для випічки. Розміри мафінів повинні бути не більше долоні. Десерт повинен бути легким і розсипчастим.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 190 гр.
  • Какао-порошок – 60 гр.
  • Розпушувач тіста – 8 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Як приготувати класичні шоколадні мафіни? Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані і остудіть, щоб було не гарячим. В окремий посуд розбийте яйця і додайте до них спочатку розтоплене масло, а потім налийте молоко. Ці інгредієнти добре перемішайте.

В інший посуд просійте на сито борошно. Додайте до неї розраховане кількість цукру, розпушувач і какао-порошку. Ці інгредієнти перемішайте сухий ложкою.

Потім до «мокрим» інгредієнтів поступово пересипте сухі інгредієнти і замісити ложкою однорідне і без грудочок тісто.

Приготоване тісто розкладіть в будь формочки для випічки зі спеціальними пергаментними (паперовими) вазочками або кружечками. Випікайте мафіни в духовці, розігрітій до 180°С протягом 15 хвилин. Спечені мафіни акуратно вийміть з формочок, перекладіть на тарілку і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси з какао Кекси на молоці в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Мафіни Шоколадні кекси