Маленькі повітряні бананові кекси подобаються дітям і дорослим. Їх приготування не вимагають великих витрат часу, а рецепт доступний для кулінарів будь-якого рівня.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче (кип’ячене) – 100 мл
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Банан – 2 – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – 0.5 пакетів
- Масло вершкове – 10 – 20 гр.
Процес приготування:
Готувати кекси з бананом в силіконових формочках легко! Розбийте яйця в миску збийте їх міксером.
Додайте до збитим яйця, цукор і молоко, перемішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.
В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач і ванілін. Цю суміш просіяти через дрібне сито.
З’єднайте рідкі і сипучі інгредієнти, замісити тісто без грудок. Банани помийте, очистіть від шкірки і розімніть їх в пюре. Додати бананове пюре в тісто, добре перемішайте.
Силіконові формочки змастіть вершковим маслом. Розкладіть тісто по формочках. Духовку розігрійте до 180-200 градусів. Випікайте кекси 30-35 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев’яною зубочисткою, якщо тісто перестало прилипати, значить вона готова. Дістаньте кекси з духовки, остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Бананові кекси в силіконових формочках Ванільні кекси Кекси без родзинок Кекси з бананом Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці