Кекси – випічка, яка може стати альтернативою тортів і пирогів на урочистих чаювання і застіллях. Вони можуть бути ванільними і шоколадними, з начинкою з фруктів і конфітюрів, з посипанням і кремом – все залежить від вашої фантазії.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Какао-порошок – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 190 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно – 200 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати кекси з какао в силіконових формочках. На повільному вогні розтопіть вершкове масло і остудіть його. У мисці змішайте яйця, розтоплене вершкове масло і молоко.

В окремій ємності змішайте борошно, розпушувач для тіста, какао і цукор.

Сухі інгредієнти додайте до рідких і замісіть тісто.

Силіконові формочки на 2/3 об’єму наповніть тістом. Прогрійте Духовку до 180 градусів. Випікайте кекси при цій температурі 20-25 хвилин. Готові кекси остудіть і подавайте з чаєм або молоком.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси без родзинок Шоколадні кекси Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні кекси на молоці