Повітряні кекси – дуже популярна різновид домашньої випічки. Готуються вони швидко і з найбільш доступних продуктів. А додавання в тісто какао додасть випічці натуральний шоколадний смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати шоколадні кекси в силіконових формочках? У мисці розітріть розм’якшене вершкове масло і цукор до однорідної маси. Потім влийте молоко і розбийте яйця, все перемішайте.

Змішайте борошно, розпушувач і какао. Невеликими частинами введіть ці інгредієнти в миску і замісіть тісто.

Наповніть на 2/3 силіконові формочки тестом. Духовку розігрійте до 200 градусів.

Поставте формочки з кексами в духовку, випікайте 20-25 хвилин. Готовність випічки перевірити дерев’яною зубочисткою, якщо тісто не прилипає, значить готові кекси. Перед вживанням дайте випічці трохи охолонути.

Приємного апетиту!

Кекси без родзинок Кекси в паперових формочках Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні кекси на молоці