Здивуйте своїх близьких чудовим десертом: повітряними кексами з чудовим поєднанням ароматного шоколаду і освіжаючим смаком запашної м’яти. Вони заслужать високу оцінку і стануть частими гостями на вашому столі.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кефір – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Шоколад – 100 гр.
- М’ята свіжа – 30 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати кекси з шоколадом усередині, вершкове масло дістаємо з холодильника за 2 години до початку приготування і залишаємо його при кімнатній температурі. Розм’якшене вершкове масло кладемо в глибоку миску і збиваємо з цукром за допомогою міксера до стану білої повітряної маси.
Додаємо яйце і знову збиваємо на високій швидкості міксера 2-3 хвилини.
Перемикаємо міксер на середню швидкість і цівкою вводимо кефір. В результаті у нас виходить тісто по консистенції нагадувати рідку сметану.
В тісто просіваємо борошно, розпушувач і ванілін, все добре перемішуємо міксером до однорідного стану.
За допомогою ножа або блендера розрізаємо на шматочки шоколад. М’яту промиваємо під проточною водою, відокремлюємо листочки від стебла і дрібно нарізаємо їх. Додаємо в тісто м’яту і шоколад. Все добре перемішуємо за допомогою ложки або лопатки.
Отриману масу викладаємо в силіконову форму. Якщо формочки металеві – необхідно змастити їх вершковим маслом або вкласти паперові вкладиші для кексів. Форми заповнюють на 2/3 – кекси ще піднімуться в процесі запікання. Ставимо кекси в духовку випікатися при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Готові кекси дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і виймаємо з форми на блюдо.
Кекси з шоколадом краще всього подавати теплими – так шоколад всередині збереже рідку консистенцію. Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси Кекси без молока Кекси в силіконових формочках Кекси на кефірі Шоколадний кекс без молока