Дуже смачний, натуральний кетчуп можна приготувати в домашніх умовах. Готувати його краще всього з крохмалем, так соус вийде правильної густоти і на смак буде зовсім, як магазинний.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 гр.
- Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Гвоздика – 1 ч. л.
- Кориця – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати кетчуп з помідорів з крохмалем легко! Помідори промиваємо, розрізаємо на четвертинки і видаляємо попки.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на кілька частин.
Подрібнюємо цибулю і помідори в блендері.
Перекладаємо масу в каструлю і доводимо до кипіння.
Після цього масу перекладаємо в ситечко і перетираємо.
Додаємо в томатну масу сіль, цукор, спеції і крохмаль. Перемішуємо і знову ставимо на вогонь.
Після кипіння, тушкуємо кетчуп на плиті 40-50 хв. Дивіться на його густину.
За 2-3 хв. до готовності вливаємо оцет.
Розкладаємо кетчуп в стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів