Окрошка з ковбасою на воді з оцтом – це хороша альтернатива традиційній основі на квасі. Адже не завжди під рукою є все необхідне, а так хочеться, щоб смак був ідеальним! Приємний і незабутній аромат такий окрошки точно сподобається кожному!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Варена ковбаса – 100 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Редис – 0.25 кг
- Сметана – 100 – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 0.25 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода кип’ячена – 1 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування класичної окрошки з ковбасою на воді з оцтом. Підготуємо всі продукти, щоб все було під рукою.
Попередньо відварюємо яйця, гарячими кладемо їх охолонути в холодну воду, щоб було легше очищати. Коли вони охолонуть, прибираємо шкаралупу.
Порубаємо яйця на невеликі квадрати.
Очищаємо від шкірки варену картоплю.
Нарізаємо картоплю на смуги, а потім ріжемо на невеликі кубики також, як і яйця.
Готові продукти змішуємо в одній каструлі (ємність краще вибрати побільше, щоб все добре жила, не забуваємо, що потрібно буде також додати воду).
Варену ковбаску поріжемо гуртками середньої товщини.
Тепер ці гуртки складемо разом і наріжемо їх на кубики.
Готову ковбаску додаємо в каструлю. Таким же способом підготуємо огірки.
Чистимо редиску, видаляючи непотрібні хвостики.
Нарізаємо редиску невеликими кубиками, як і минулі продукти.
Готуємо зелень, подрібнюємо цибулю і кріп.
Тепер додаємо нарізані інгредієнти до загальної маси і заливаємо її водою.
Перемішуємо продукти і вводимо оцет.
За смаком додаємо сметану.
Дегустуємо окрошку і при необхідності додаємо сіль і приправу. Відправляємо суп в холодильник охолодитися.
Окрошка готова до столу! Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка з ковбасою Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка на воді з оцтом Окрошка на сметані Російська окрошка