Окрошка з ковбасою на воді з оцтом – це хороша альтернатива традиційній основі на квасі. Адже не завжди під рукою є все необхідне, а так хочеться, щоб смак був ідеальним! Приємний і незабутній аромат такий окрошки точно сподобається кожному!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Варена ковбаса – 100 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редис – 0.25 кг
  • Сметана – 100 – 150 мл
  • Оцет столовий 9% – 0.25 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода кип’ячена – 1 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичної окрошки з ковбасою на воді з оцтом. Підготуємо всі продукти, щоб все було під рукою.

Попередньо відварюємо яйця, гарячими кладемо їх охолонути в холодну воду, щоб було легше очищати. Коли вони охолонуть, прибираємо шкаралупу.

Порубаємо яйця на невеликі квадрати.

Очищаємо від шкірки варену картоплю.

Нарізаємо картоплю на смуги, а потім ріжемо на невеликі кубики також, як і яйця.

Готові продукти змішуємо в одній каструлі (ємність краще вибрати побільше, щоб все добре жила, не забуваємо, що потрібно буде також додати воду).

Варену ковбаску поріжемо гуртками середньої товщини.

Тепер ці гуртки складемо разом і наріжемо їх на кубики.

Готову ковбаску додаємо в каструлю. Таким же способом підготуємо огірки.

Чистимо редиску, видаляючи непотрібні хвостики.

Нарізаємо редиску невеликими кубиками, як і минулі продукти.

Готуємо зелень, подрібнюємо цибулю і кріп.

Тепер додаємо нарізані інгредієнти до загальної маси і заливаємо її водою.

Перемішуємо продукти і вводимо оцет.

За смаком додаємо сметану.

Дегустуємо окрошку і при необхідності додаємо сіль і приправу. Відправляємо суп в холодильник охолодитися.

Окрошка готова до столу! Приємного апетиту!

Окрошка Окрошка з ковбасою Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка класична Окрошка на воді з оцтом Окрошка на сметані Російська окрошка