Грецький салат вже отримав народне визнання. Свіжі овочі з шматочками сиру фета і ароматним пікантним соусом прикрасять будь-яке свято, і при всьому цьому салат відноситься до корисної і здорової їжі. Щоб отримати класичний варіант цієї холодної закуски – дотримуйтеся рецепту і співвідношення інгредієнтів у ньому.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Огірки – 300 гр.
- Помідори черрі – 400 гр.
- Болгарський перець солодкий – 250 гр.
- Цибуля червоний – 100 гр.
- Сир Фета – 200 гр.
- Оливки (чорні) – 100 гр.
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Орегано – 1 ч. л.
Процес приготування:
Класичний рецепт грецького салату простий у приготуванні! Всі овочі попередньо помістіть в холод для охолодження і вимийте. Черрі розріжте навпіл і покладіть в миску.
Огірки наріжте товстими кружальцями і покладіть до помідорів, якщо шкірка груба – можна не обрізати.
Перець очистіть від насіння і плодоніжки, наріжте великими брусками і перекладіть в миску.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями і півкільцями в залежності від його розміру.
Додайте маслини цілком без кісточки.
Оливкове масло з’єднайте з соком лимона, орегано і сіллю і перемішайте ложкою.
Перемішайте салат і перекладіть в красивий салатник для подачі.
Фету наріжте кубиками і викладіть по поверхні закуски.
Заправте салат безпосередньо перед подачею, полив заправкою по верху. Салат традиційно подають з хрусткими підсмаженими скибками білого хліба, щоб мочати його в овочевий сік, який щедро пускає салат, змішуючись з олійною заправкою.
Приємного апетиту!
Грецький салат Грецький салат з маслинами Грецький салат з сиром Фета Грецький салат з фетаксой Правильний грецький салат