Класичний гуляш по-угорськи традиційно готують з яловичини. Такий гуляш – смачне і ситне блюдо, яке зовні нагадує щось середнє між м’ясом в соусі і густим супом. Приготувати цей смачний гуляш по-угорськи зможе кожна господиня!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яловичина – 1 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Сало свиняче – 120 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Паприка – 2 ст. л.
- Вода – 1 л.
- Кмин – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування класичного гуляшу з яловичини по-угорськи? Сало нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо його пару хвилин.
Від лушпиння очищаємо цибулю, подрібнюємо його. Сало дістаємо, починаємо обсмажувати цибулю. Додаємо до нього паприку, перемішуємо, готуємо до м’якості і золотавості.
Середніми за розміром шматочками нарізаємо яловичину.
В ємність з обсмаженою цибулею викладаємо шматочки яловичини, додаємо сюди ж дрібку кмину, сіль за смаком.
Після обсмажування м’яса додайте подрібнений часник і влийте кілька склянок води. Тушкуйте яловичину протягом години.
Помідор і болгарський перець промийте, поріжте невеликими шматочками.
Картоплю необхідно очистити, промити і порізати середніми шматочками.
В ємність з м’ясом викладаємо картоплю і болгарський перець, доливаємо воду, тушкуємо все разом 15 хвилин. Через деякий час додаємо сюди ж нарізаний помідор, продовжуємо тушкувати страву ще 15 хвилин. У процесі готування підсолити страву за необхідності.
Класичний гуляш з яловичини по-угорськи готовий!
Приємного вам апетиту!
Гуляш без томатної пасти Гуляш з картоплею Гуляш з яловичини з овочами Гуляш зі свинини з овочами Гуляш зі свинини з підливою без томатної пасти на сковороді Гуляш зі свинини класичний