Грузинське блюдо курча тютюну вже давно став багатонаціональним і кожний привносить у це блюдо якісь свої смакові нотки. Але одне залишається незмінним – це спосіб приготування курчати під пресом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курча – 1 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр мелений – за смаком
- Паприка мелена – на смак
- Кмин – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати класичний рецепт курчати тютюну на сковороді просто! Змішайте в одній мисці подрібнений часник з сіллю, а в іншій перець, коріандр, паприку і кмин.
Курчати ретельно промийте під проточною водою і промокніть з нього зайву вологу паперовими рушниками. Розріжте його по середині грудки і розправте тушку.
Покладіть курчати спинкою вгору, накрийте харчовою плівкою і відбийте його кухонним молотком, потім переверніть курчати і відбийте з іншого боку.
Завдяки цьому тушка стане плоскою і її буде зручніше смажити на сковороді.
Внутрішню частину тушки змастіть сумішшю часнику і солі.
Потім змастіть курчати сумішшю сухих спецій з усіх боків. Залиште тушку маринуватися в холодному місці на 2-3 години.
Коли м’ясо замаринується, поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло. Потім викладіть курчати спинкою вниз, встановіть на нього прес.
Обсмажте курчати під пресом на сильному вогні з двох сторін по 5 хвилин.
Потім зменшіть вогонь і смажте курку з обох сторін по 25-30 хвилин, не прибираючи прес. Коли курча тютюну буде готовий, красиво розкладіть його на блюді і прикрасьте зеленню.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи